Livet utan musik? No way!

Kan du föreställa dig livet utan musik? Nej, inte vår kund Nordic Copyright Bureau heller. Musik är avgörande för vårt välbefinnande, det är ett språk som alla förstår, som berättar historier och som väcker känslor.

Licensavgifter är ett sätt att hedra musikens otroliga värde för människan. Och NCB är kopplingen mellan skaparna av musiken och alla oss som använder den. Om du exempelvis vill använda musik i en film eller i en TV-produktion så hanteras licenserna av NCB. De ser till att rättighetsinnehavare får sin rättmätiga del av royalties helt enkelt.

Men de som många andra såg problem med hur deras användare mötte deras tjänster, och de vände sig till oss på KAN för att förbättra kundupplevelsen för sina kunder, dvs såväl professionella musiker som amatörer. Inspirerande, enklare och mer tillmötesgående var ledorden. Resultatet talar för sig själv – ett lättare visuellt intryck, uppfräschad logotyp, och tydliga och enkla ingångar.

NCB ägs av de upphovsrättsliga organisationerna i Norden – KODA i Danmark, STEF i Island, STIM i Sverige, Teosto i Finland och TONO i Norge.