Nytt till Ikano Bostad

Ikano Bostad behövde en ny sajt som följde Ikanos nya digitala guidelines. Vi plockade fram vår vassaste UX-kompetens och gick loss med prototyper och tester för att skapa en responsiv sajt och en förbättrad användarupplevelse.

Resultatet blev en modern sajt med innehåll anpassat för varje enskild besökare. Designen bygger på stora, inbjudande bilder över både bostäderna och omgivningarna, för att redan från första klick så fröet hos besökaren att ”Här vill jag bo”. Utifrån användarens geografiska plats anpassas innehållet och bostadsprojekt i närheten prioriteras. Hittar man ett objekt som är intressant, kan man göra en intresseanmälan och väljer man samtidigt att bli förmånsmedlem får man inte bara förtur utan också ännu mer personligt anpassat innehåll.

Som förmånsmedlem kan du logga in på sajten (Mina Sidor) och man leds då genom köpprocessen från första intresseanmälan till det faktiska köpet på ett väldigt enkelt och bekvämt sätt. Man får också en tydlig översikt över sina intresseanmälningar.

Lösningen erbjuder väldigt stor flexibilitet för redaktören och kan modulbyggas med hjälp av ett stort antal skräddarsydda ”byggstenar” på exakt det sätt Ikano önskar – sida för sida. Sajten är baserad på EPiServer och utnyttjar Blocks-konceptet i stor utsträckning. För att öka stabiliteten och för att optimera laddningstiden har vi byggt en Raven DB- och MSMQ-baserad mellanlagring och hantering av all fastighetsdata från Ikano Bostads affärssystem.

Pontus Venström – Webbansvarig på Ikano Bostad:
”Det är alltid tryggt att jobba med KAN, vi vet sedan tidigare att de har kompetensen och är enkla att arbeta med – kreativa och noggranna med fötterna på jorden. Vi har fördubblat våra konverteringar när vi jämfört månadsvis med vår gamla sajt och sett en markant ökning av dessa både från mobila enheter och desktop.”