Framtidens energilösning är här

Hälften av världens befolkning bor i städer. Alla dessa människor behöver väldigt mycket energi, vilket gör att städerna står för 70 procent av växthusgaserna som släpps ut i atmosfären. Men det finns en lösning. Den stavas ectogrid™. Om vi är stolta över att ha varit med och lanserat framtidens energisystem? Oh, ja.

Systemet kopplar ihop byggnader med olika energibehov, så att de kan använda varandras överskottsenergi. Genom att ta till vara den energi som redan finns, kommer vi att minska luftföroreningarna. Enligt E.ON själva är det början på en energirevolution, som kommer att förändra marknaden för uppvärmning och kyla i städerna.

”KAN har varit med på stora delar av resan och tagit fram bland annat en grafisk profil och ett sätt att presentera systemet. Att få bidra till skapandet av en sån här produkt, har varit väldigt spännande och givande. Att dessutom få jobba med något som gör skillnad på riktigt, gör att det känns ännu bättre. Vi ser fram emot fler givande samarbeten tillsammans”, säger Ann Gacek, account manager på KAN.

Vi har jobbat intensivt med lanseringen sedan i våras. Nu är ectogrid™ redo att möta marknaden. Att kunna kommunicera en så pass komplex produkt på ett begripligt och attraktivt sätt, har krävt ett nära samarbete med gänget bakom energisystemet.

”Med sitt stora engagemang, är KAN väldigt inspirerande att jobba med. Jag är imponerad över hur de lyssnar in oss och både utvecklar och visualiserar våra tankar”, säger Fredrik Rosenqvist, chef för affärsinnovation på E.ON.

Resultatet är den lättöverskådliga sajten ectogrid.com, där både den som är intresserad av att använda systemet och den som vill erbjuda det till sina kunder, snabbt förstår grejen. Tillsammans med produktionsbolaget King Edward, har vi dessutom gjort en film, för att enklare sprida kännedom och även tilltala en intresserad allmänhet. ectogrid™ provas nu på Medicon Village Science Park i Lund. Vi följer med spänning utvecklingen.

Vive la energirevolution!