Med BoKlok i Almedalen

Ett sätt att påverka politiker att underlätta byggprocessen är att åka till Almedalen. Iklädd ett hus. Och VR-goggles.

Lösningen på Sveriges bostadskö

Det är inte jättekul att vara ung idag. Det råder stor bostadsbrist, det byggs alldeles för lite, och de få bostäder som byggs är i regel rätt dyra. BoKlok bygger lägenheter och radhus som passar vanliga människors plånböcker, och de kan göra det snabbt och smidigt tack vare sina modulära hus och slipade processer. Så när BoKlok åkte till Almedalen för tredje året i rad, var Lösningen på Sveriges bostadskö det bärande budskapet.


Framtiden i VR-goggles

KAN har stått för konceptutveckling och produktion av kommunikationen före, under och efter eventet, och dessutom bistått med extra projektledarmuskler på plats hos BoKlok för att ro allt i hamn. Och som vanligt när det gäller att fånga folks intresse, så är alla medel tillåtna. I detta fall VR-goggles som visade kommande projekt, seminarier med ”På minuten”-tema, en vandrande bostadskö, och ett gäng lösningsfokuserade affischer… Självklart använde vi också sociala medier flitigt för att sprida budskapet.


Och inte nog med det…

I år fyller BoKlok 20 år och det firades i Kungsträdgården i slutet av september. Även där kunde man ta en titt i VR-glasögonen, och man kunde fotografera sig i bostadsministers kläder. Eller så kunde man nöja sig med att äta en bit tårta och prata om lösningen på Sveriges bostadskö. För det är ju trots allt viktigare än allt tjohej.