PUMA och KAN skapar hyllning till MFF:s historia

Puma x MFF

Den 31 maj 1979 stegade Malmö FF in på Olympiastadion i München för att spela final i Europacupen, dåtidens motsvarighet till Champions League. På sin webbplats uppmärksammar klubben 40-årsjubileet med tillbakablickar på vägen till finalen. Dessutom går historien igen i några detaljer på årets hemmatröja. Kragen och bårderna längs ärmarna är små hyllningar till tröjan laget bar den där majkvällen 1979.

Som en del i jubilerandet har vi på KAN tillsammans med MFF:s dräktleverantör – och vår uppdragsgivare – PUMA tagit fram en exklusiv samlarbox med årets tre matchtröjor (förutom den himmelsblå hemmatröjan är det också en midnattsblå bortatröja, och en vinröd tredjetröja). Vi har designat, skrivit texter, och tagit fram konceptet för boxen – som förutom tröjorna också innehåller tre fotografier från Europacupäventyret 1978/79. Bilderna är både tagna och signerade av den legendariske MFF-fotografen Pierre Mens, och ingen box innehåller exakt samma foton.

Dessutom gjorde vi en film som presenterar boxen lite närmare. PUMA Nordics marknadschef Rutger Hagstad visade filmen vid MFF:s nätverksträff inför den allsvenska premiären mot Häcken den 1 april. Samma dag släpptes boxen till försäljning i MFF-shopen. Upplagan är givetvis, som för alla sanna samlarobjekt, begränsad – boxen finns i endast 100 handnumrerade exemplar.

Malmö FF väcker stora och starka känslor i många av oss. Har vi då kunnat visa oss värdiga ett så oerhört glansfyllt hedersuppdrag? Det är svårt att säga. Emellanåt har sammanhanget såklart fått tankar att svindla. Så vi vet egentligen inte. Men vi tycker att både boxen och filmen blev väldigt fina.