Klas Tjebbes till KAN

Efter två år som klubbchef för FC Rosengård går en av Malmös mest erfarna kommunikationsexperter tillbaka till byråbranschen. Den 1 februari börjar Klas Tjebbes på KAN, som är Malmös ledande och största byrå och som förra året utsågs till Årets Byrå. Runt en stark digital kärna har KAN byggt ett omfattande fullserviceerbjudande med koncept, varumärkesbygge, kommunikationsstrategi, mediaval, analys och content marketing. I detta sammanhang passar Klas Tjebbes perfekt för KAN.

Klas Tjebbes har mer än 25 års erfarenhet från kommunikationsbranschen. Han har bland annat varit VD på McCann Malmö, Eight Communications samt Wonderleap & Eight. Här har han bland annat varit med om att utveckla varumärken som Zoégas, Findus, GB Glace och Läkerol. Klas har dessutom under flera år suttit i styrelsen för Sveriges Kommunikationsbyråer (Komm).

Under de senaste två åren har Klas varit klubbchef på fotbollsklubben FC Rosengård, där han bland annat varit med om att öka sponsorintäkterna med närmare 40% samtidigt som klubben med kraft drivit diskussionen om damfotbollens villkor gentemot exempelvis UEFA och Svenska Spel.

“Det är en kanonvärvning, säger Per Harrysson, VD på KAN. "Klas kommer att få en tung roll på byrån och vi värdesätter både hans strategiska kunskaper och hans förmåga att få människor att arbeta effektivt tillsammans.”

På KAN kommer Klas att arbeta som kommunikationsstrateg och vara delaktig i varumärkesbygge för samtliga byråns kunder. Dessutom kommer Klas att arbeta med bearbetning av nya kunder, i vilket hans breda kontaktnät kommer väl till pass.

“Jag har haft förmånen att välja noga vilket som skulle bli mitt nästa jobb och KAN har hela tiden varit mitt förstaval”, förklarar Klas Tjebbes. “Jag tror stenhårt på byråns sätt att gå till marknaden, här finns starka ägare och här finns ambitionerna att bygga något som är betydligt större och starkare, även på nationell nivå.”