KAN + Film = Sant
(Hej Andy!)

KAN har under senare år arbetat allt mer med rörlig media, inte minst inom ramen för social media och det innehåll vi levererar för bland annat Kockens och flera andra kunder. Rörlig media har blivit en allt mer central del i de digitala kanalerna och för att möta denna efterfrågan har KAN under hösten satsat på att stärka sitt film-erbjudande. Vi är därför mycket glada över att ha kunnat rekrytera Andy Wendt till vårt team.

Andy är en välkänd profil inom film här i Malmö. Han var en av grundarna till filmbolaget Upper First där han arbetade som creative director och regissör under nästan 10 år. På Upper First jobbade han internationellt för kunder som H&M, KitKat, George Jensen, Bang Olufsen, Brio, IKEA, MTV, FC Köpenhamn, Läkerol, SVT och Alfa Laval. Tidigare har Andy även varit en sväng på en byrå i London och på Scandvision här i stan, och han har också anlitats som föreläsare på bla Hyper Island.

Så här säger Andy själv:

”Min specialitet är designdriven storytelling och film, även om jag också är en hejare på animation, illustration, color grading och klippning. Jag gillar att jobba med alla möjliga typer av filmtekniker, det är viktigt att kunna adaptera tekniken efter kunden och det budskap som man ska ha fram. Så oavsett om jag använder motion graphics, live action, 3D, vfx eller stop motion så är storyn är alltid central."

Film är visserligen något av Andys livsluft, men på fritiden hinner han även med att umgås med familjen, spela tv-spel, sträcktitta på TV-serier, spela innebandy och laga spännande maträtter.

Vi på KAN ser fram emot vad som kommer att komma ur vår satsning på film. Under våren kommer film-teamet, som förutom av Andy även består av Gary Rychter, som är en duktig animatör och illustratör, att få flera spännande projekt att bita i. Är du nyfiken på vad vi kan göra inom film, kontakta Andy eller hör av dig till vår säljansvarige Niclas Ek.