Egmont blir delägare i KAN

KAN växlar upp för framtiden – tar in Egmont som delägare

Den 30 november blir Egmont Publishing delägare i KAN. Köpet är ett led i Egmonts satsning på sitt affärsområde för Digital Marketing Services. Egmont köper 45 procent av aktierna i KAN och blir därmed den största delägaren. Övriga aktieägare består även i fortsättningen av ett tiotal KAN-medarbetare, vilka alla arbetar på byrån.

Att få in Egmont som delägare är ett spännande steg i vår fortsatta utveckling som byrå. Med Egmont får vi en stark och långsiktig ägare där vi tillsammans kan expandera och bredda vårt erbjudande för att möta våra kunders alltmer komplexa behov.

Per Harrysson, medgrundare och VD på KAN säger så här om affären:

”KAN befinner sig i en expansiv fas där vi ser att marknaden förändrar sig snabbt i takt med den ökande digitaliseringen. Vårt sätt att arbeta har varit ett framgångsrecept som gjort oss unika och som skapat de långa relationer vi har med våra kunder. Vi tar nu nästa steg mot fortsatt tillväxt tillsammans med Egmont.”

För Egmont är köpet av KAN ett viktigt steg i deras tillväxtstrategi inom digital kommunikation och marknadsföring och fler investeringar är att vänta.

Per Kjellander, VD på Egmont Publishing:

”Förvärvet av KAN är en viktig pusselbit för vår nordiska expansion inom området Digital Marketing Services. KAN har ett imponerande track record av att utveckla långa och starka relationer med sina kunder, och en hög digital kompetens och kreativitet som verkligen står ut."

För oss på KAN känns det oerhört spännande att få in Egmont som delägare. Deras erfarenhet, deras affärskunnande och deras planer för sitt affärsområde kan göra att vi kan fortsätta utvecklas och ta stora och spännande steg i den snabbrörliga digitala verkligheten.

Läs pressreleasen på Egmonts sajt.

Läs pressreleasen på Cision.

Want the news in English?

Per Harrysson
Per Harrysson

VD KAN
0702 – 15 91 71
per.harrysson@kan.se

Per Kjellander
Per Kjellander

VD Egmont Publishing
0707 – 15 37 79
per.kjellander@egmont.se