Bekanta er med våra nya kollegor!

Som en extra julklapp flyttade ju våra kompisar på Good Old in hos oss vid årsskiftet och KAN-familjen växte med fem nya medlemmar. Nu har de gjort sig hemmastadda och visst känns det nästan som om de alltid varit här. Låt oss presentera Emil Tufvesson, Jesper Wendel, Niclas Ek, Peter Dovrén och Olof Sellgren!

Emil har gjort mer än 180 Wordpress-hemsidor för både stora och små företag och hans intresse är lika stort för design som för programmeringsdelen. Han läste Interaktionsdesign på Malmö Högskola och har jobbat för webbyråer i Malmö, Ystad och Halmstad. Emil kommer ursprungligen från Sjöbo men har bott i Malmö i snart 10 år. Han känner också en stark koppling till Prag därifrån hans far kommer och åker gärna dit för att komma tillbaka till sina rötter. Annars är den stora hobbyn magi. Han har alltid med en kortlek med sig och trollar gärna när helst tillfälle ges. Vi ser fram emot magiska AW’s.

Jesper har en Master i strategisk kommunikation från Lunds Universitet och spenderade nästan 5 år i PR-branschen, först på Printa Public Relations i Helsingborg och sedan på Grayling i Malmö. Som PR-konsult arbetade han med medierelationer/pressmaterial, kommunikationsstrategier, koncept och kampanjer. Han var främst inriktad på digitala kanaler och sociala medier och har föreläst en hel del om just sociala medier. På Good Old arbetade Jesper som kundansvarig och projektledare med webbprojekt, kampanjer och strategier, vilket han kommer fortsätta med här på KAN. Under uppväxten i Bromölla ville Jesper egentligen bli rappare och har nog inte helt och hållet släppt den drömmen. Han älskar hip hop-musik, särskilt från 90-talet. Han reser så ofta han kan – gärna till USA och Frankrike och bland fritidsintressena nämns matlagning och att blanda drinkar – senaste fullträffen är en Earl Grey infused Tom Collins.

Niclas har varit aktiv till och från i branschen sedan mitten på 90-talet. Före Good Old var han marknads- och försäljningschef på NE Nationalencyklopedin, vd för förlaget Bra Böcker, vd/projektledare på Eminent Reklambyrå och därefter delägare och vd på The Fan Club. Niclas är född och uppvuxen i Spanien men flyttade hem till Sverige för att studera på Lunds universitet. Då hade han siktet inställt på att flytta tillbaka efter 3,5 år men så blev det inte utan han slog rot i den skånska myllan och här bor han nu med fru, tre pojkar och två jaktlabradorer. Fritiden spenderas helst med familj och vänner och med att laga mat men så fort han får en chans sticker han ut och jagar. Han beskriver sig som en passionerad naturälskare med jakt som huvudintresse.

Peter hade från början fullt fokus på att bli trummis men det ersattes så småningom av ett intresse för att designa nya digitala möjligheter. En kompis rekommenderade honom till en större reklambyrå som under senare delen av 90-talet skulle starta upp en ny digital enhet. Därefter var han med och startade upp den digitala byrån Moonwalk i Malmö, som blev en framgångsrik byrå men försvann i den stora bubblan. Karriären har tagit Peter via Malmo Allstars och senast Good Old, som han var med och grundade för snart 10 år sedan. Och nu har han kommit till oss på KAN. Sin lediga tid spenderar Peter vid en fotbollsplan med någon av sina två ungdomar. Och även om trummis-karriären gick i stöpet sitter han gärna hemma med ett par hörlurar och skapar musik som ibland hamnar på Soundcloud. Om suget efter något mer analogt ger sig till känna tar han fram skissblocket. Inspiration hittar han i resande och i retroprylar, som gamla designböcker och speldatorer.

Olof, från Oskarshamn, förstärker KANs “Team Småland”. Hans intresse för webbens kommunikation- och informationsutbyte väcktes när hans far köpte en "kommundator” i början på 90-talet och med den ett 14.4k modem.
”Jag började köra BBS och fick en telefonräkning på 5000 kr – trots en temporär konfiskering av modemet fortsatte mitt intresse.”
Efter att ha pluggat ett otal A-kurser, jobbat som nattportier på hotell och spelat online-poker professionellt i flera år valde han till slut att satsa fullt ut på front-end utveckling. Olof är just nu föräldraledig och det mesta av hans vakna tid går åt till att ta hand om en helvild och supercharmig ettåring (och bild på Olof kommer så snart han är tillbaka hos oss på jobbet igen!).

Välkomna i familjen KAN, killar! (PS: Tack för att ni tog med er popcorn-maskinen.)